У Києві 30 червня відбувся благодійний забіг Честі імені "Рекрута" – офіцера Збройних сил України Валерія Чубашева, який загинув у боях за Сєвєродонецьк на Луганщині у 2022 році. Також до забігу онлайн долучилися понад 600 людей у 34 країнах світу.

У рамках благодійного забігу вдалося зібрати 1 млн 316 тисяч гривень донатів для Іноземного легіону ЗСУ. Подробиці повідомлив кореспондент OBOZ.UA з місця події.

Благодійний забіг названо на честь загиблого офіцера ЗСУ Валерія Чубашева на псевдо "Рекрут". Військовий журналіст за освітою, до повномасштабної війни з Росією він вів авторську програму "Рекрут UA", був керівником "Армії FM" та Військового телебачення України.

З 2015 року Олексій Чубашев служив у ЗСУ, у 2019-му був в.о.керівника Центральної телерадіостудії Міноборони, а в лютому 2021 року звільнився у запас. Після 24 лютого став на захист України у лавах Міжнародного легіону ГУР.

Загинув офіцер, журналіст та батько двох дітей 10 червня 2022 року під Сєвєродонецьком.

Ініціатором забігу, названого на честь "Рекрута" стала його дружина Юлія та компанія Run Ukraine.

Участь у благодійному заході фізично долучилися понад 1,5 тисячі українців. Ще більш ніж 600 людей бігли онлайн у 34 країнах світу.

Метою заходу був збір коштів для Іноземного легіону, у лавах якого воював Чубашев. Загалом вдалося зібрати 1 млн 316 тисяч гривен, усі вони будуть спрямовані на потреби цього підрозділу.

Ініціатори сподіваються, що забіг Честі імені Рекрута стане регулярним і проходитиме щороку.