Автопригода сталась 12-го травня у Солом’янському районі столиці. 31-річний кермувальник «Ямаха Джог», рухаючись по вулиці Миколи Голего, раптово змінив траєкторію руху та виїхав на сусідню смугу, внаслідок чого зіткнувся з мікроавтобусом «Фольксваген». Внаслідок удару скутер перекинувся, 24-річний пасажир не мав захисного шолома та отримав тяжкі травми, від яких помер у реанімації. На місці події працювала слідчо-оперативна група з розслідування ДТП столичного главку поліції.
Під час досудового розслідування, слідчі встановили, що керував скутером 31-річний мешканець Одещини, який не має водійського посвідчення та перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» зафіксував 2,26 проміле алкоголю.
Тоді, поліцейські затримали порушника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Наразі, слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно правопорушника до суду. Йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Раніше повідомлялось: На Київщині п'яний водій врізався в стіну та втік з місця ДТП