Стилізована під ікону картина із зображенням митрополита УПЦ МП та колишнього намісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя "прикрашає" верхні хори Успенського собору на території Лаври. Від російських орлів у оздобленні свого будинку Павло позбувся ще минулого року. А от колективний портрет трьох митрополитів із претензією на святий образ залишився на стінах храму.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі фотожурналіст Ян Доброносов.

Компанію Павлу, який уже майже рік перебуває під домашнім арештом, на “недоіконі” склав ще один проросійський священнослужитель – предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій. І його попередник – митрополит Володимир Сабодан, який помер у 2014 році.

Картина була створена незадовго до того, як митрополитом Павлом зацікавилася СБУ – 2022 року, коли в Україні вже йшла війна. Звичайно, Лебідь ні в кого не питав згоди на псування історичної пам'ятки, і те, що зображені священнослужителі поки не канонізовані церквою, теж нікого не зупинило. Інше питання, чому експредстоятель Києво-Печерської лаври, який звинувачений у виправданні збройної агресії РФ проти України і перебуває під домашнім арештом, досі “висвітлює” Успенський храм.

Раніше повідомлялось: Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла