Про це повідомляють журналісти СтопКору.

Вкрали невідомі злодії чи сховали від арешту самі "господарі"? Як виявили журналісти, дві вантажівки з піском і навантажувач, які поліція вилучила під зобов'язання власника за адресою вул. Промислова, 4 у Києві, зникли з території майданчика, де мали б зберігатись. Цю техніку й земельну ділянку пов'язують зі скандально відомою компанією "Мостобуд" ексрегіонала Володимира Продивуса, який роками "засвоював" надра на комунальній ділянці в обхід держави і громади. Однак водна поліція в цій ситуації фактично бездіє.

Раніше повідомлялось: У Голосіївському районі столиці поліція вилучила техніку "Мостобуду" регіонала Продивуса, що незаконно працювала там

23 жовтня у межах кримінального провадження поліція вилучила дві вантажівки з піском та навантажувач "мостобудівців" по вул. Промислова у столичному Голосієві. Техніку було опломбовано й залишено на майданчику для зберігання під зобов'язання власників – ТОВ "Віпек" (бенефіціар – Сергій Шапран, якого медіа називають новим піщаним партнером Продивуса).

Арештована техніка 23 жовтня

Однак вже 25 жовтня стопкорівці зафіксували, що вилученої техніки на місці більше немає.

Арештована техніка “Мостобуду” Продивуса зникла з майданчика в Голосієво

"Вчора дві фури і фронтальний навантажувач були тимчасово вилучені поліцією під особисте зобов'язання компанії "Віпек", яка тут намагалася видобувати і продавати пісок. Але, як бачимо, вони своє зобов'язання порушили. І на території зараз немає ані машин, ані навантажувача. Натомість навантажувач ми бачимо на майданчику "Юніграну". І зараз він виконує роботи з завантаження щебеню. На ділянці залишився лише бульдозер, кран також склали", журналіст Роман Литвин.

Зниклий навантажувач знайшовся на майданчику

Знімальна група також задокументувала, як на "точці" по вул. Промислова складають кран, яким вивантажували пісок з барж. За попередньою інформацією, наразі його перетягують під Дарницький міст, де ділянка по вул. Баренбойма теж певний час перебувала в оренді "Мостобуду" Продивуса.

Кран складають та перетягують під Дарницький міст

Оскільки водна поліція на вказані дії ніяк не відреагувала, а у прокуратурі відмовились від коментарів, журналісти відправились до Голосіївського управління поліції.

Зауважимо, під час прийому перший заступник керівника Подільської окружної прокуратури, який курує відділ поліції в річковому порту Київ, повідомив СтопКору, що витребує цю кримінальну справу. Однак чому у справі практично не проводяться слідчі дії – не пояснив.

Популярні новини зараз

У столичному регіоні без влучань та постраждалих, горіла трава, пошкоджено ЛЕП

Посадовця ДСНС одного з районів Київщини викрили на хабарі

Чому в столиці досі продовжує діяти обмеження на проїзд Південним мостом?

На Київщині зареєстровано новий випадок захворювання свиней на африканську чуму

Показати ще

"Техніці дали піти. Правоохоронці заплющили очі, фактично граючи "і нашим, і вашим". Нібито й вилучили, зупинили протиправну діяльність – молодці! І разом з тим сильного урону шахраям не нанесли. Знаряддя злочину благополучно покинули місце злочину. Так і "зливаються" гучні справи", – коментує відомий журналіст, волонтер, координатор ВГО "Стоп корупції" Роман Бочкала.