Під час перебування в Києві 2 серпня, американський політик, радник президента США Рудольф Джуліані, звернувся з проханням до помічника Президента України Андрія Єрмака, залишити Віталія Кличка на посаді глави КМДА і надалі. Про це повідомляє портал #Букви з посиланням на The New York Times.

Зазначається, що Джуліані підтвердив свою розмову з Єрмаком стосовно Кличка.

“Я сказав, що він (Кличко), схоже, один з хороших хлопців. І я говорив, як його друг, а не як представник уряду або чогось ще”, – пояснив Джуліані у коментарі американській газеті.

Помічник Президента України теж підтвердив, що такий діалог з Джуліані був. За словами Єрмака, він відповів, що давно знає Кличка, і той користується підтримкою у киян.

“Джуліані запитав, яка у мене думка про мера Віталія Кличка. Він сказав, щоб я не сприймав його питання, як спробу вплинути на мене.

Це був кінець нашої розмови про Кличка. Я відкидаю будь-які припущення про те, що Джуліані якимось чином намагався вплинути на мою думку або змусити мене прийняти якесь рішення по Кличку”, – розповів Єрмак.

У The New York Times наголосили, що є незрозумілим, чи було втручання Джуліані визначальним фактором, який дозволив Кличку зберегти посаду, але зрозуміло, що він намагався на це вплинути.

Також у газеті повідомили, що мер Києва нібито наголошував на тому, що зберегти посаду йому допоможуть “американські союзники”.

Сам Кличко таку інформацію спростував, назвавши обставини смішними, та додав, що він ніколи не мав ділових відносин з Джуліані і нікого не просив про допомогу.

Нагадаємо, Вибори мера Києва відсуваються до весни: Ткаченко

Читайте також:

Опитування показало скорочення розриву між Кличком, Смешко і Пальчевським на виборах мера

Кличко зробив заяву щодо виборів

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Міст-хвиля, що будується на Оболоні майже готовий — тепер його іменують "по-новому" та готові відкрити

Зеленський привітав журналістів

Показати ще