Затягування питання про знесення п’ятого цеху заводу «Більшовик» гальмує процес будівництва Шулявського шляхопроводу – на місці цього цеху повинні побудувати один із з’їздів з нового моста. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, пише прес-служба КМДА.

«Підрядник обіцяє відкрити рух транспорту по новому мосту вже до кінця цього року, але у нас є ускладнення. Потрібно знести п’ятий цех заводу «Більшовик», на місці якого повинен бути один із з’їздів. Цей цех не працює зараз. Там продають секонд-хенд. Але Фонд держмайна гальмує процес. У них різні відмовки, мовляв, це неможливо зробити », – зазначив Кличко.

За словами мера, для такого рішення необхідно перш за все політична воля. Оскільки мова йде про важливому об’єкті інфраструктури столиці.

«Будемо переходити до більш активних дій. Нам потрібно вкластися в терміни. Якщо міст побудують, а потім доведеться зносити цех, це зможе збільшити і кошторис робіт, і затягнути процес будівництва шляхопроводу », – додав Кличко.

За його словами, зараз на Шулявському шляхопроводі тривають активні роботи, вже повністю розібрали старий шляхопровід та зібрали перший прогін нового моста.

Також мер зазначив, що на сьогодні 75 столичних мостів знаходяться в передаварійному стані.